12 Temmuz 2012 Perşembe

Muhammet Demir - Gaziantep


Teknik forvet diyebileceğimiz ikinci bir isimde Muhammet Demir'dir. 10.01.1992 Trabzon doğumlu olan Muhammet'in futbol hayatı, ilk kulübü olan Karadeniz Ereğli'nin 2005 yılında il şampiyonu olmasıyla birlikte katıldığı Türkiye şampiyonasında dikkatleri üzerine çekmesiyle başlar. Buradaki üstün performansıyla Bursa'nın scoutlarına yakalanır ve Bursa alt yapısına kazandırılır. 15 yaşında ilk profesyonel sözleşmesine imzasını atar. Zaman zaman A takım kadrosunda yer almasına rağmen pek forma şansı bulamamıştır. Fakat alt yapıda oynadığı futbolla milli takımın her yaş kategorisinde formasını giyer ve Bursa sözleşme imzalanması için Muhammet'e sözleşme önerir. Fakat Muhammet kendisini Süper Lige hazır gördüğünden ve Bursa'da oynayamayacağını düşündüğünden bu teklifi reddeder. Bursa ile sözleşme imzalamaması sonrasında Tolunay Kafkas'ın isteğiyle Gaziantep'e transfer olur. Transfer olduğu ilk sezon fazla forma şansı bulamayan Muhammet bir sonraki sezon için kendini hazırlar. Gazinantep'in başına Abdullah Ercan'ın gelmesiyle birlikte Süper lig'de forma giymeye başlar. Abdullah hocanın milli takımdan kendisini tanıması Muhammet'e gereken özgüveni sağlamasında da yardımcı olur. Geride bıraktığımız 2011/2012 sezonunda 27 maçta 10 gol atar ve Türkiye kupasında oynadığı 45 dakikada tek golü vardır. Abdullah Ercan'ın takımdan ayrılması Muhammet'i durdurmaz ve Hikmet Karamanla birlikte çıkışını sürdürür. Hikmet Karaman Spor Toto Kupasında yedek ağırlıklı kadrosunu sahaya sürdüğünden Muhammet'e bir kez forma verir ve Muhammet o maçta da golünü atar. Muhammet'in aktif olarak çıkışı 2011/2012 sezonu olsada, Türkiye alt yaş milli takımlarında bir çok kez milli formayı giymiştir ve milli takımın kaptanlığını yapmış bir isimdir.
Türkiye U-15   3 maçta 3 gol
Türkiye U-16   6 maçta 5 gol
Türkiye U-17   21 maçta 19 gol
Türkiye U-18   4 maçta 4 gol
Türkiye U-19   15 maçta 14 gol
Türkiye U-21   2 maçta 1 gol

Milli forma altında toplamda 51 maçta 46 gol atması tesadüf değildir. Çok yakın zamanda Türkiye Milli Takımının önemli isimleri arasında olacağı şüphesizdir.

Not :  Tek dezavantajı olarak gördüğüm boyunu avantaja çeviren bir kişidir. Teknik özellikleri üst seviyede olduğundan Süper Lig'de kendine yer edinmesini bilmiştir. Defans ile yakın temas halinde olan bir forvet değildir, aksine kendini unutturan ve unutulduğu anda cezayı hemen kesen bir isimdir. Kendini unutturan derken ayrı bir parantez açalım, oyundan kopmayan sadece defansla fazla ilişiği olmayan bir oyuncu olduğunu belirtelim.

Hiç yorum yok: