4 Ağustos 2012 Cumartesi

Koray Günter - Borussia Dordmund

Bloga şöyle bir baktım defanstan bahsettiğim topçu olmamış henüz. Defans için söyleyebileceğim en iyi gençlerden birisidir diyebilirim. 16.08.1994 Almanya doğumlu Koray. 18 olmasına az bir zaman kaldı anlayacağınız. Futbola Brakel takımında başlıyor ve 13 yaşında Dordmund'a transfer oluyor. Bu transfer yaşı Dordmund yurduna en genç yaşta gelen oyuncu unvanını alıyor. Almanya'da ki bu sisteme de ayrıca bir hayranım. Her kulübün kendine ait bir yurdu var ve bu yurtta hem okul eğitimi hem de futbol eğitimi alınıyor. Ve bu yurt içerisinde yok yok. Aynen bir la Masia tarzı bir eğitim var. Okul ve futbol eğitimi bir anda. Futbol eğitimi derken, çift kale maç yapıp dağılmıyorlar. Taktik anlamda her türlü eğitim çok küçük yaşta veriliyor yurtlarında. Oyuncu belli bir seviyeye geldiğinde, gelişimlerini tamamladığında A takıma sunuluyor. 
Gelelim tekrar Koray'a. Şampiyon kadronun stoper düzeni bozulacağını düşünmüyorum ama Felipe Santana ile iyi bir yedekleyici olur şu durumda. Geçtiğimiz sezon II. takımında görev aldı bu sene A takıma geçiş yapabilir. Oyun görüşü ve fizik açısından bir sorun yok sadece yedekleyici olarak bu görevi üstlenecek olması Korayı geliştireceğini düşünmüyorum. Koray'ın Alman futbolu açısından önemini şöyle dile getireyim. İlk olarak Türk milli takımını seçen Koray daha sonradan Alman milli takımını seçti. U17 döneminde en fazla forma giyen futbolculardan birisi oldu ve fizik güç olarak Alman futbolunun en iyi durumunda gözüken oyuncu direkt U19 takımına geçti. Milli takım düzeyinde 17 yaşında olmasına rağmen rahatlıkla U19 takımında forma giyebiliyor. Bu yaş gruplarında 1 yaşın bile çok büyük önemi olduğu ve konu uluslararası platformda böyle bir kadro içinde kendisini bulundurması Almanya içinde ne kadar önemli olduğunu gösteriyor Korayın. Şu an için Almanya takımında ve Almanyanın Emre Can ile birlikte bırakmayacağını düşündüğüm oyunculardan. Koray Almanya'da ki en potansiyel yıldız adayı. Hocaları onun için fizik olarak Almanyanın en hazır oyuncularından diye bahsediyor zaten.
Bir stoper için pozisyon alması ve pozisyon bilgisi, sezgi yeteneği, agresifliği, top kapması ve kafa toplarında hakimiyeti açısından biçilmiş bir kaftan. Defans özelliklerinin hepsini bünyesinde bulunduruyor kendisinde. Bir zamanlar forvet oynamasına rağmen gelişimi onu defansa sürükledi ve başarılı da oldu.
Geçen sezon profesyonel sözleşme imzaladı takımıyla. Bu sezon tekrar Dordmund'un II. takımında forma giyebilir fakat çok fazla geçmeden şampiyon takımın formasını giyeceğini düşünüyorum. Bakarsın Galatasaray'ın gözlemcileri (!) görür takımımıza kazandırır, 15 yıl rahatlatırlar bizi.

Hiç yorum yok: