10 Ekim 2012 Çarşamba

Viitorul Constanta


Türkiye - Romanya maçı öncesi Romanya'nın iç haberlerini vermek yerine Hagi'nin Romanyaya katkılarını dile getirelim. 
Haginin futbolculuğuna kimse bir şey diyemez diye düşünüyorum. Bunun için uzun uzun futbolculuk dönemini yazmaya gerek yok. Büyük futbolcuydu, çok büyük. Teknik direktörlük kısmı tartışılır. Bizim başımızda Türkiye kupası almışlığı var ama aynı başarıyı lige yansıtamadı. Galatasaray'ın hep en kötü zamanlarında geldi, taşın altına elini soktu. O yüzden tek bir laf edemiyorum bu dönemlerine de. S.Bükreş tecrübesi pek iyi olmadı ve bunun sonuncunda da fazla durmadı. Ama Hagi bir rüyasını gerçekleştirdi. O da Futbol Akademisi.
Hagi Futbol Akademisi 2009 yılında kuruldu ve o Akademiye bağlı bir kulüpte kuruldu. Adı Viitorul Constanta. Kulübün her tarafında Haginin alın teri var. Ve artık Hagi o alın terinden yavaş yavaş meyvelerini toplamaya başlayadı diyebiliriz. Şu an kadroda 94'lü bir oyuncu var. Adı Gabriel Cristian Iancu. 10 numara giyiyor. Sol ayaklı Hagivari tarzı konuşuluyor. Hagi en son İstanbul'a geldiğinde Fatih Terim ile bu oyuncuyu konuştuğu ve Galatasaray'a vermek istediği konuşuldu. Sonrasında Hagi Hollanda'ya gitti ve Ajax'a da satacağı yazıldı çizildi. Becali menajerliğini yapıyor korkutan nokta orası.
Haginin sahibi ve başkanlığını yaptığı Constanta kulübü Romanya futboluna damga vuracak gibi. Romanya A Milli Takımı hariç diğer her yaş grubuna oyuncu yolladı, tam 19 tane. U15 kadrosuna 14 Constantalı oyuncu var bunlardan birisi de Haginin oğlu İanis.
Takım kadro olarak çok genç ve tecrübeli 2 oyuncu var. Kalede 30'luk Vatca, hücumda 32'lik Niculae Dica.  Bunların yanında 2-3 tane 25'lik adamlar var gerisi hep 22 yaş altı. Haliyle alt yaş gruplarına yolluyor şimdilik. Ama gelecekte Romanya A Milli takım Constanta üzerinden kurulabilir. 
Geçen sezon Romanya'nın en üst ligine çıktılar ve11 haftasının geride kaldığı 18 takımlı Romanya liginde 13. sıradalar. A takım kadrosunda Romanya dışından oyuncu yok, hep yerli. Fakat alt yapıda bir kaç yabancı oyuncusu var.



Anıl Altuntaş
www.twitter.com/8aaltuntas

Hiç yorum yok: