29 Kasım 2012 Perşembe

Kurt Zouma - St Etienne


Stoperlerden gitmişken Zouma'dan bahsetmemek olmaz. Kurt Zouma 27 Ekim 1994 doğumlu stoper.  Fransanın sömürgeleştirdiği Orta Afrika vatandaşı olmasına rağmen milli takım düzeyinde tercihini şu an için Fransadan yana kullandı. 

2003 yılında ilk amatör takımı olan Vaulx-en-Velin'de futbol yaşantısına başladı. Burada Fransız scoutları tarafından fark edilince amatör takımının bulunduğu yerdeki akademide oynamaya başladı. Bu bölgeye St Etienne'nin scoutları ziyarete geldi ve burada Zouma'yı keşfedip takımına kazandırdı. St Etienne'ye geldikten sonra milli takım havuzuna da girmeye başladı. Fransa U16'da 6 maç, Fransa U17'de 17 maç(1 gol) ve son olarak Fransa U19 takımına seçildi 1 kez formasını giydi. Fransa liginde geçtiğimiz sezon oynamaya başladı. 22 kez oynadı ve 2 gol attı. Bu sezon lige 11'de oynayarak başladı ve 7 kez forma giydi. Sakatlığı bulunduğundan uzun süredir forma giyemiyor. 

Fiziken üstünlüğünü ve güçlü bir oyuncu olduğunu ilk izlediğinizde görüyorsunuz. 1,87 boyu ve ikili mücadele ki fiziği ve gücü görülmeyecek nitelikte değil. Adam kaçırmayan, güçlü fiziğinin yanında hızı da olan, her dakika oyunun içinde olan, tehlikeyi önceden sezen, ikili mücadeledeki üstünlüğü, agresif ve liderlik yönleri güçlü olan bir oyuncu. Geçen sezon oynadığı futbol ona 2016'ya kadar sürecek bir sözleşme getirdi. St Etienne, Zouma'dan çok umutlu olduğunu düşünüyorum. Zouma'yı onlardan koparmak bizim için zor olacaktır. Oldukça iyi fiyat çekerler. En azından izlemekte değer var. Kaliteli bir gençleşme yapılacaksa, Semih Kaya'nın yanına düşünülmesi gereken ilk isim olmalı.




Anıl Altuntaş
www.twitter.com/8aaltuntas

Hiç yorum yok: