23 Kasım 2012 Cuma

Niklas Süle - 1899 Hoffenheim

Yeni isimleri paylaşmayalı çok oldu..

Niklas Süle 3.9.1995 Frankfurt doğumlu bir Alman oyuncusu. Mevkisi stoper. Boyu 1,94. Sağ ayağını kullandığından dolayı stoperde sağ içte oynuyor. 

Hoffenheim kısa sürede başarı merdivenlerini çıkarken bir yandan da keskin bir düşüş yaşamamak için alt yapıya müthiş önem verdi. Küçük bir kasaba olan Hoffenheim, bir iş adamının takımı satın almasından sonra profesyonel yönetimle birlikte başarılı bir takım oluverdi. Takım saha içerisinde başarılı sonuçlar alıp Bundesliga'ya adım atmasına rağmen, istikrarını korumaya çalışıyor. Bu istikrarı yakaladığı da ortada. Scout çevresi oldukça geniş bir yelpaze ağına bağlı ve inanılmaz iyi oyuncuları barındırıyorlar alt yapılarında. Alt yapılarında bir çok Türk oyuncuları da mevcut. Bu isimlerden en önemlileri en son U21 Milli takımımıza yükselen Kenan Karaman. Gelelim tanıtacağımız yıldız adayımıza.

Niklas Süle henüz 17 yaşına yeni girdi. Şu an Hoffenheim'ın U19 kadrosunda görev yapıyor. (Son 1 aydır Hoffenheim II'de.) Ve zaman zaman Hoffenheim II takımıyla da maçlara çıkar oldu. Hoffenheim II takımında genç oyuncular var (U23 denilebilir.) fakat yarıştığı ligi baz alırsak genç ve yaşlı oyuncuların barındığı bir lig'de diyebilirim. Hoffenheim II takımının son 3 lig maçında 90 dakika görev aldı ve bu maçlarda başarılı bir oyun ortaya koyup Almanya U18 takımında görev aldı. (İtalya U18 takımıyla yapılan maçı 3-0 Almanya U18 kazandı.) Oyuncu Almanya'da kendini kabul ettirmiş durumda. Eğer gelişimini devam ettirirse Almanya milli takımının stoper tandeminin ilki olarak bakılıyor oyuncuya. Almanya U16 formasını 10 kez sırtına geçirdi 2 gol attı. U17 formasını ise 17 kez sırtına geçirdi burada da 3 golü bulunuyor. Oyuncu milli havuz içerisinde sürekli görev almakta. Bu başarısı sürecek gibi de duruyor. 

Gelelim oyuncunun saha içerisindeki tablosuna. Stoper oyuncusunda olması gereken bütün özellikleri bulunduruyor. Pozisyon alması, tehlikeyi önceden sezmesi, hava topları, markajı vs. oldukça iyi. Boyundan dolayı kafa toplarının hepsini kendisi karşılıyor. Çok güçlü bir oyuncu. Oyun içinde kopuşları hiç yaşadığını görmedim. Oyuna konsantre halinde o yüzden hatasını da en aza indiriyor. Konsantre durumda olması topa ilk müdahalelerinde de başarılı yapıyor. Boyundan dolayı kilosu da bir hayli var. O yüzden pek hızlı bir stoper değil. Ama hatasıza yakın bir oyun oynadığından hızı şu ana kadar pek sorun olduğunu görmedim. Almanya'nın önümüzdeki yıllarda kaleci adayları çok fazla olduğu gibi stoper oyuncuları da çok fazla olacak gibi. Galatasaray scoutlarının görüp tutup elinden Florya'ya getirmeleri dileğiyle.




Anıl Altuntaş
www.twitter.com/8aaltuntas


Hiç yorum yok: