23 Kasım 2012 Cuma

Leon Goretzka - Bochum

Goretzka 6.2.1995 Bochum doğumlu. Bochum alt yapısından yetişti ve şimdide formasını giyiyor. 17 yaşındaki yıldız adayı 1,89 boyunda ve merkez orta saha görevinde top koşturuyor.

Goretzka Almanya'nın en yetenekli oyuncusu olarak lanse ediliyor. Bu söylemde de haklılar gibi. 17 yaşında doğduğu yerin formasını giymek herkese nasip olmaz. Fiziğin ve yeteneğinin olgunlaşması lazım. Goretzka'da da bu yetenek ve fizik fazlasıyla var ve bu sene üst düzey oynamaya başladı. Kendisini Ada'dan izlemeye gelmişler ve sezon ortası kulübüne bir teklif yapılabilirmiş. Elin oğlu kaçırmıyor. M.United, Arsenal ve Everton kulüpleri peşindeymiş. Tabii bunun yanında Alman kulüplerinin de istediği söyleniyor ama pek dillenmedi medya içerisinde. Dordmund, B.Münih ve Bundesliga 2'den oldukça iyi beslenen B.Leverkusen, Hamburg gibi takımlar olabilir diye düşünüyorum. 

Bu sene Bundesliga 2'de 13 maçta forma giydi şu ana dek ve 1 gol 1 asist yaptı. Almanya Kupasında görev aldı. 2 maçta 1 asistide orada var. Oyuncu düzenli olarak Almanya'nın milli havuzunda bulunan ve kaptanlığını yapan bir isim oldu. (Gerçi şu an Almanya U19'da ve kaptanlığını Türk pasaportu da bulunan Robin Yalçın. Ona da değineceğiz.) Almanya U16'da 10 maçta 2 golü, U17'de 17 maçta 5 golü bulunuyor. 

Merkez orta sahada görev yaptığı için gol yollarına katkısı çalışkanlığıyla daha fazla oluyor. Pas yüzdesi oldukça iyi. Sahada çalışkanlığıyla basmadık yer bırakmıyor. Günümüz futbolunun en önemli oyuncusu takım oyuncusu olması ve Goretzka tam buna uygun bir oyuncu. Takıma katkısı oldukça fazla olan bir oyuncu. Sürat konusunda çalışmaları olursa daha donanımlı olur gibi. Yolu açık şimdiden. 





Anıl Altuntaş
www.twitter.com/8aaltuntas

Hiç yorum yok: