29 Kasım 2012 Perşembe

Matthias Ginter - Freiburg


Matthias Ginter 19 Ocak 1994 doğumlu, 1,87 boyunda bir stoper yıldız adayımız.

Almanya milli takımlarına son dönemde yapmış olduğu çıkışla girmeye başladı Ginter. Geçen sezon Bundesliga'da sırtına geçirdiği forma, ona milli takım formalarını giymesini de sağladı. Almanya U18 formasını 6 kez sırtına geçirdi ve şu an formasını giydiği Almanya U19 formasını 3 kez giydi ve 1 golü var. 

Freiburg çok küçük yaşta kendi bünyesine kattı Ginter'i. Geride bırakacağımız 2012 yılının başlarında, 21 Ocakta formayı giydi ve bırakmadı hiç. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Bundesliga için küçük sayılabilecek bir yaşta formayı giyip harika oynayıp, sezon sonunda da kimsenin almaması beni şaşırtmıştı. Bu sezona da çok iyi başladı fakat geçirdiği sakatlık ilk yarıyı kapatmasına neden oldu. 

Geçen sezon 13 maçta görev aldı ve oynadığı ilk lig maçında golünü attı. Bu gol Freiburg tarihinde en genç gol atan oyuncu yaptı. Bu sezon ise ligde 9 kupada 1 olmak üzere 10 maçta görev aldı. Sakatlandı ve ilk yarıyı kapattı. Defans yapan bir oyuncu için kart çok önemlidir ama Ginter kart namına takımına sorun çektirmiyor. Profesyonel maçlarda şu ana kadar 2 sarı kartı var. Cüneyt Tanman'a fazlasıyla benzetirim oyuncuyu o yüzden. 

Oyuncu bu denli etki yaratmasının sebebi ilk olarak 10/11 sezonunda Freiburg U19 formasıyla 25 maçta attığı 14 gol ile oldu. Bir sonraki sezon yani 11/12 sezonunda bu gollerine devam etti ve Almanya U18 formasına layık görüldü. O çıkışı Freiburg çok iyi görmüş olacak ki Ocak ayında kendisini A takım ile idmanlara çıkardı. Sonrasında zaten formayı bırakmadı ve Bundesliga gibi zorlu bir ligde yaşına rağmen çok iyi oynuyor.

Oyuncunun bir çok yönden artısı olduğunu söyleyebilirim. Freiburg'da stoper oynuyor. Milli takımda defansif orta saha rolünü üstleniyor. Freiburg alt yaş gruplarında ise hücumcu orta saha rolünde oynadı. Kısaca, günümüz futbolunun aranan nadir isimlerinden. Bu yönlü bir oyuncu olması onun gelişime çok açık olduğununda göstergesi. Eğer sakatlığı oyuncuyu çok fazla etkilemez ise bu sene sonu muhakkak isteyen olur Ginter'i. Önemli olan bu sezon sonunu bitirmeden Ocak ayında Galatasaray'ımın scoutları görüp Floryadan içeri sokması.

Fizik olarak her bölge için çok uygun ve aynı zamanda güçlü bir oyuncu. Oynadığı mevki itibari taktiksel bilgileri hemen hemen kendisi yönlendirmesi lazım. Ve bunu çok iyi yapıyor. Pozisyon alması olsun, oyuna liderlik edebilmesi olsun oldukça iyi. Biraz daha agresif olursa tam istediğim kıvama gelir sanırım. 
Yolu açık, yolu Florya olsun.




Anıl Altuntaş
www.twitter.com/8aaltuntas

Hiç yorum yok: